Okul Öncesinde Rehberlik Çalışmaları

15.09.2023 98

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE REHBERLİK

Okul öncesi eğitimde öğrencinin her yönüyle sağlıklı gelişim göstermesi, kendini tanıması, var olan potansiyellerinin farkına varıp geliştirmesi, farklı bakış açılarına sahip olması ve empati yeteneğini geliştirmesi amacıyla rehberlik çalışmaları yapılmaktadır.

REHBERLİK SERVİSİNDE HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILIR?

Kişisel Sosyal Rehberlik Alanında

Kendini tanıma ve benlik kavramları, özgüven, atılganlık eğitimi ve iletişim becerilerini geliştirmesi amacıyla etkinlikler düzenlenir.

Eğitsel Rehberlik Alanında

Okula uyum, okula karşı olumlu tutum, okul sevgisi, sorumluluk ve ilkokula hazırlık amacıyla etkinlikler düzenlenir.

Mesleki Rehberlik Alanında

Meslekleri tanıma, her mesleğin değerli olduğu, mesleklerin her iki cinsiyet içinde olduğu, ilgi ve yeteneklerinin doğrultusunda meslek seçiminin yapıldığı ve okul hayatının meslek seçimi için önemi gibi konularda etkinlikler düzenlenir.

REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMAN ÇOCUKLARLA NASIL BİREYSEL GÖRÜŞME YAPAR?

Konuşmak çocuklarla yapılan görüşmelerin küçük bir kısmını oluşturur. Çocukların dili “oyun” dur. Dolayısıyla bireysel görüşmelerde konuşmaktan ziyade oynanır. Çocukların seçtikleri oyuncakların, girdikleri rollerin, yetişkine verdikleri rollerin kısacası oyunda yer alan her unsurun bir anlamı vardır ve önemi büyüktür.

15-09-2023